tirsdag den 27. august 2013

Gulerodshummus med paprika

Er jeg den eneste, der godt kan blive en lille smule træt af den traditionelle hummus ind i mellem? I hvert kommer her en lækker variant tilsat gulerod, der desuden har den positive egenskab, at den er lidt fattigere på kalorier end en hummus kun på kikærter. Velbekomme! 



Gulerodshummus med paprika (giver godt og vel 1 liter):
  • 5 dl kikærter (i tør form)
  • 4-5 laurbærblade
  • 4 store gulerødder
  • 3 spsk tahin
  • 1 spsk paprika 
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk ketchup (kan udelades)
  • saften af en lille citron
  • salt
Udblød kikærterne natten over, hæld vandet fra og kog dem i frisk vand i ca. 50 minutter. Gulerødderne skrælles, skæres i halve og koger med de sidste 20 minutter. De kogte gulerødder kommes i et stort blenderglas sammen med 1 dl kogevand og puréres. Herefter tilsættes kikærterne sammen med yderligere et par dl kogevand alt efter hvor flydende du ønsker din hummus. Blend og tilsæt tahin, krydderier, ketchup og citronsaft. Smag til med salt og server gulerodshummusen i en wrap med sprøde grøntsager, som pålæg på brød, dip til grøntsagsstave eller tilbehør til græske eller arabiske frikadeller. 



1 kommentar:

  1. Yum, god idé - jeg er sikker på, det er et hit (:

    - Anne

    SvarSlet