tirsdag den 19. november 2013

Panderistede rosenkål med soya, ingefær og honning

Glem alle barndomsminder om kålstinkende, udkogte rosenkål. Denne sidedish smager helt fantastisk: Rosenkål ristet på panden til de lige akkurat er møre og derefter tilsmagt med ingefær, soya og honning - mums! 


Panderistede rosenkål med soya, ingefær og honning (tilbehør til 3-4 personer):
  • 750 g friske rosenkål
  • ca. 3/4 tsk stødt ingefær
  • 4 spsk soya
  • 2 spsk riseddike (eller 1 spsk hvidvinseddike)
  • 1 spsk honning
  • evt. 1 spsk sesamfrø
Skær stokken af rosenkålene og pil de yderste blade af, hvis de er grimme. Skær i halve eller kvarte efter størrelse og rist dem i olivenolie på panden ved god varme ca. 5 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne (+ evt. sesamfrø) og vend godt rundt i rosenkålene. Smag om der mangler mere syre/salt/sødt og prøv konsistensen. Den skal være møre, men stadig have masser af bid! 
Server til fisk, deller, på ris eller som del af pandekagefyld.





1 kommentar:

  1. Elsker kål! og det her er endnu en vinder, som overskygger de ikke så heldige barndoms-kål-minder. Lavede det igår med vilde ris og chilisauce til, så lækkert!

    SvarSlet